Foto: DELFI

Ministru kabinets otrdien, 15. decembrī, lēmis piešķirt vēl 50 miljonus eiro, lai atbalstītu cilvēkus un uzņēmumus, kas cietuši Covid-19 radītajā krīzē, žurnālistiem pavēstīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Politiķis norādīja, ka valdībā otrdien pieņemti divi lēmumi par apropriācijas pārdali. Viens par 10 miljoniem eiro, kas nepieciešami Valsts ieņēmumu dienestam (VID), lai nodrošinātu atbalstu krīzes skartajiem nodokļu maksātājiem, bet otrs par 40 miljoniem eiro, kas nepieciešami krīzē cietušo uzņēmēju atbalstam.

Ministrs uzsvēra, ka valdība jau ir pagarinājusi visas līdz šim izveidotās atbalsta programmas.

Reirs skaidroja, ka 10 miljoni eiro VID nepieciešami, lai arī pēc 1. janvāra, dienests varētu turpināt izmaksāt atbalstu tiem strādājošajiem, kas atrodas dīkstāves režīmā. Reirs piebilda, ka ir saņemti jau 7972 pieteikumi par dīkstāves vai subsīdīju izmaksu, bet izmaksāts jau vairāk nekā 1,5 miljons eiro.

Ministrs arī norādīja, ka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) jau ir izmaksājusi apmēram 11,5 tūkstošus slimības pabalstus, kas saistīti ar Covid-19 un respiratorajām saslimšanām.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets (MK) ceturtdien, 17. decembrī, lems par stingrāku ierobežojumu ieviešanu Ziemassvētku laikā uz vismaz trīs nedēļām. Tāpat plānots par vienu nedēļu pagarināt skolēnu brīvlaiku pirmās līdz sestās klases skolēniem. Šāds lēmums pieņemts, lai ierobežotu Covid-19 izplatību valstī, preses konferencē paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Ziņots, ka otrdien, 15. decembrī, Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē tika izvērtēta Covid-19 pandēmijas izplatība Latvijā un veselības aprūpes sistēmas ierobežotās iespējas nodrošināt aprūpi pacientiem ar smagu slimības gaidu.

Valstī jau kopš 9. novembra ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne dažādu ierobežojumu.

Pirmdien, 14. decembrī, Latvijā reģistrēti 587 jauni Covid-19 infekcijas gadījumi, kā arī pieci inficētie ir miruši. Savukārt Latvijas slimnīcās ārstējas 841 Covid-19 pacients.

Arī Latvijas mediķi vērsušies pie sabiedrības, lūdzot to ievērot noteiktos ierobežojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!