Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) ir pārliecināts, ka valdība noraidīs "Rīgas siltuma" valstij piederošo akciju privatizācijas ierosinājumu, vienlaikus Rīgas domei nevajadzētu cerēt, ka šīs akcijas bez maksas tiks nodotas pašvaldības īpašumā.
"Varu droši teikt, ka "Rīgas siltumu" privatizācijai nenodos," piektdien intervijā Latvijas Radio uzsvēra valdības vadītājs.

Premjers norādīja, ka lēmumus par valsts īpašumu atsavināšanu valdība pieņem pēc vienprātības principa.

Francijas valdības izteikto atbalstu "Dalkia City Heat" ("Dalkia") vēlmei iegūt savā īpašumā valstij piederošās "Rīgas siltuma" akcijas Kalvītis nevērtē kā spiedienu uz Latvijas izpildvaru, jo tas esot normāli, ka valsts aizstāv savus uzņēmumus.

Arī Latvijas valdība esot atbalstījusi "Latvijas kuģniecību", kas Horvātijas kuģu būvētavā pasūtījusi vairākas kuģu jaunbūves.

Vienlaikus premjers uzsvēra, ka valdība negrasās "Rīgas siltuma" akcijas bez maksas nodot Rīgas pilsētas īpašumā.

"Šāds dāvinājums nebūs," uzsvēra valdības vadītājs norādot, ka akcijas paliks valsts īpašumā.

Kā ziņots, "Dalkia" "Rīgas siltuma" privatizācijas ierosinājumu iesniedza šā gada 15.septembrī. Vēlāk tika saņemts arī Somijas energokompānijas "Fortum" ierosinājums. Valdībai lēmums jāpieņem līdz nākamā gada 15.janvārim.

"Rīgas siltuma" pamatkapitāls ir 47,07 miljoni latu. Valsts īpašumā ir 48,99% uzņēmuma akciju, Rīgas domei pieder 49%, "Dalkia" - 2%, bet "Latvenergo" - 0,005% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!