Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā Ukrainas vienība Južnijas "Himik", ko trenē latviešu speciālists Kārlis Muižnieks, trešdien pirmajā Eiropas kausa mačā pārliecinoši pieveica Kristapa Valtera pārstāvēto Turcijas klubu Ankaras "Kolejliler".

Južnijas vienība izbraukumā F apakšgrupas mačā bija pārāka ar 84:60 (19:18, 20:16, 23:21, 22:5).

Zīmīgi, ka vēl ceturtās ceturtdaļas ievadā "Himik" bija vadībā vien ar septiņu punktu pārsvaru (62:55), tomēr pēdējās, vairāk nekā sešās, minūtēs neļāva Ankaras klubam gūt ne punkta, no 73:60 panākot 84:60.

Rezultatīvākais no latviešiem šajā mačā bija Freimanis, kurš laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 11 sekundēs guva piecus punktus, trāpot vienu no diviem tālmetieniem, kā arī vienu no trim divpunktu metieniem. Tāpat uzbrucēja kontā trīs atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles un viena rezultatīva piespēle, kā arī iekrāts efektivitātes koeficients 15.

Savukārt Valters laukumā pabija 14 minūtes un astoņas sekundes, gūdams četrus punktus, jo trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem un abus soda metienus, taču aizmeta garām divus tālmetienus. Tāpat latvieša kontā piecas rezultatīvas piespēles un viena pārtverta bumba, kā arī iekrāts negatīvs efektivitātes koeficients -1.

Vēl šajā grupā spēlēs Podgoricas "Budučnost Voli" (Melnkalne), "Ņižņij Novgorod" (Krievija), Saloniku PAOK (Grieķija) un Sēkešfehērvāras "Alba Fehervar" (Ungārija).

Kā zināms, otrdien ar uzvaru Eiropas kausa izcīņu sāka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", kas ar 80:71 savā laukumā pieveica Maķedonijas spēcīgāko klubu Skopjes "Aerodrom".

Pirmā posma spēles komandas aizvadīs no 15.oktobra līdz 18.decembrim.

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startēs 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!