Šogad notikušas 90 Ministru kabineta sēdes un kopumā gada laikā valdība izskatījusi 4441 jautājumu, liecina Valsts kancelejas apkopotā informācija.

Ministri šogad pulcējušies uz 53 kārtējām un 37 ārkārtas sēdēm. To pamata darba kārtībā bijuši iekļauti 2806 jautājumi, savukārt papildus darba kārtībā – 1635 jautājumi.

Divas Ministru kabineta ārkārtas sēdes - 24.aprīlī un 15.septembrī - sasauca un vadīja Valsts prezidents Valdis Zatlers, bet kopumā šogad Valsts prezidents ir piedalījies piecās valdības sēdēs. Bez paša sasauktajām ārkārtas sēdēm Zatlers valdības sēžu zālē ieradās arī 12.martā, kad darbu uzsāka Valda Dombrovska (JL) vadītais Ministru kabinets, 14.aprīlī - kopīgajā valdības "Jauniešu Ministru kabineta" sēdē un 11.jūnijā, kad valdība lēma par šā gada budžeta grozījumiem.

Šogad notikušas arī 46 Ministru kabineta komitejas sēdes, kuru laikā izskatīti 408 jautājumi. No tiem atbalstīti 311 projekti, neatbalstīti 19, atlikti – 62 un noraidīti 16 jautājumi.

Savukārt Valsts sekretāru sanāksmē 48 sēžu darba kārtībā bija iekļauti 2375 jautājumi, no tiem 1804 pieteiktie projekti, 306 jautājumi par projektu atsaukšanu, 103 izskatāmie jautājumi ar iebildumiem par būtību vai protokolu, kā arī 162 informatīvie jautājumi vai jautājumi par uzdevumu izpildi.

Dokumentu projektu aprite Ministru kabinetā parasti sākas ar projekta pieteikšanu izsludināšanai Valsts sekretāru sanāksmē, lai saskaņotu viedokļus ministriju un nevalstisko organizāciju starpā. Ministru kabineta komitejas sēdēs tiek izvērtēti politikas plānošanas dokumenti un tiesību aktu projekti, kuri nav saskaņoti starpinstitūciju saskaņošanas procesā un par kuriem nav panākta vienošanās Valsts sekretāru sanāksmē. Savukārt Ministru kabineta sēdēs tiek pieņemti gala lēmumi par tiesību aktiem, apstiprināti politikas plānošanas dokumenti, izskatītas Ministru kabineta lietas un citi valdības kompetences jautājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!