Valdība turpina sekot inflācijas attīstībai, lai nepieciešamības gadījumā lemtu par kādiem to ierobežojošiem pasākumiem, atzina Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Arno Pjatkins.
Runājot par degvielas cenu kāpumu, valdības vadītājs norādījis, ka degvielas cenas ir viens no inflāciju veicinošiem faktoriem.

Kalvītis iepriekš pauda, ka valdība inflācijas apkarošanas pasākumus īstenos tikai gadījumā, ja cenu kāpums atsāksies un to nevarēs apturēt. Kopumā valdības plānā ir vairāk nekā 20 inflāciju ierobežojoši pasākumi.

Premjera padomnieks ekonomikas jautājumos Aigars Štokenbergs sacīja, ka saistībā ar degvielas cenu kāpumu pagaidām būtu pāragri spriest par inflāciju apkarojošu pasākumu īstenošanu.

Plānots, ka līdz septembra vidum Ekonomikas ministrija izskatīšanai valdībā iesniegs ziņojumu par inflācijas attīstības tendencēm. Tad arī valdība varēšot lemt par tālāko rīcību.

Centrālā statistikas pārvalde par patēriņa cenu pārmaiņām augustā ziņos 8.septembrī.

Latvijas degvielas tirgus pārstāvji saistībā ar viesuļvētras “Katrīna” radīto situāciju prognozē degvielas mazumtirdzniecības cenu pieaugumu. Ja augstā aģentūras “Platts” benzīna cena saglabāsies ilgāk par divām dienām, viena 95.markas benzīna litra cena jau šonedēļ sasniegšot 65 santīmu robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!