Arī otrdien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) ārkārtas sēdē arodbiedrības un valdība nespēja vienoties par nākamā gada budžeta projektu, un diskusijas turpinās padomes sēdē nākamnedēļ, informēja valdības Komunikācijas departamentā.
NTSP sēdē valdība atbildēja uz Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) jautājumiem saistībā ar nākamā gada budžeta projektu. Arodbiedrību pārstāvji pieņēma zināšanai šīs atbildes un solīja sagatavot un iesniegt valdībai vēl papildus un precizējošos jautājumus.

Atbalstu valdības uzsāktajai cīņai ar inflāciju un sagatavotajam valsts budžeta projektam iepriekš izteikuši LDDK.

Bija plānots, ka LDDK sniegs priekšlikumus par iespējamo kopīgo sociālo partneru memorandu un iepazīstinās ar nodomu protokolu, kas veicinātu sociālo partneru sadarbību, lai kopīgi izstrādātu un noslēgtu sociālo partneru memorandu, kas veicinātu Latvijas makroekonomisko stabilitāti, nodarbinātību un konkurētspēju.

Jau ziņots, ka arodbiedrības nepiekrīt valdības plānotajai algu iesaldēšanai sabiedriskajā sektorā. Valdība piedāvā pacelt algas tikai, lai segtu inflāciju. LBAs uzskata, ka budžeta projektā nav ņemti vērā arodbiedrību priekšlikumi un ierosinājumi, tiek ignorēti algu paaugstināšanas grafiki, ko nozaru arodbiedrības ir izstrādājušas kopā ar attiecīgajām nozaru ministrijām, netiek pildīti solījumi skolotājiem, policistiem, medicīnas un kultūras darbiniekiem, ugunsdzēsējiem, daudzu valsts iestāžu darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!