Foto: DELFI

Valdība otrdien atbalstīja amata pienākumu termiņa pagarināšanu Valsts policijas (VP) priekšniekam Intam Ķuzim, Valsts robežsardzes priekšniekam Normundam Garbaram un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšniekam Oskaram Āboliņam.

Iekšlietu ministrijas sagatavotajos rīkojumu projektos norādīts, ka gan Ķuzim, gan Gabaram, gan Āboliņam ir ne tikai atbilstība amatam, bet arī augsti darba rezultāti un dienesta pieredze.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) Ministru kabineta sēdē izteica atbalstu gan VUGD, gan VP, gan Valsts robežsardzes priekšniekiem, uzsverot, ka visās iestādēs ir jāturpina īstenot iesāktos darbus.

Kā ziņots, VP priekšniekam Ķuzim amata termiņš beidzas 2. augustā, bet Garbaram un Āboliņam – 20. septembrī.

Ķuža amata termiņš pagarināts līdz 2018. gada 20. septembrim, savukārt Garbara un Āboliņa amata termiņš pagarināts līdz 2021. gada 20. septembrim.

Iepriekš iekšlietu ministrs ziņu aģentūrai LETA pauda, ka attiecībā uz VP ir lietas, kas ir jāizdara un kas ir jāizdara nekavējoties.

Viņš uzsvēra, ka VP pirmajā pusgadā ir atguvusi un tiesa par noziedzīgi iegūtiem ir atzinusi aptuveni 45 miljonus eiro. Vēl Kozlovskis norādīja, ka ir jāstrādā pie kriminālprocesa vienkāršošanas, jo tā ir problemātika, ar ko ikdienā iznāk sastapties.

Attiecībā uz Valsts robežsardzes darbu Kozlovskis norādīja, ka ir skaidrs, ka pēdējā laikā valsts robeža ir bijusi ļoti augsta prioritāte kopumā, turklāt valdībā ir apstiprināts konceptuāls ziņojums par valsts robežas stiprināšanu, kas ietver ļoti daudz pasākumu, bet to īstenošana nav viena gada jautājums, bet tas ir fundamentāls uzdevums, kas Latvijai ir jāveic, lai justos droši. Ministrs bilda, ka kopumā robežsardzes darbs tika atzīts kā labs.

Izsakoties par VUGD darbu, ministrs uzsvēra, ka VUGD kopumā sabiedrībā tiek vērtēts pozitīvi.

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likums paredz, ka VP, Valsts robežsardzes, VUGD vadītāju amatā uz pieciem gadiem ieceļ attiecīgais ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets.

Trīs mēnešus pirms termiņa beigām pēc attiecīgā ministra ieteikuma Ministru kabinets pieņem lēmumu par termiņa pagarināšanu uz pieciem gadiem vai lēmumu par atbrīvošanu no iestādes vadītāja amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!