Foto: Valsts kanceleja
Valdība otrdien aiz slēgtām durvīm spriedīs par pašvaldību iesaisti iespējamo valsts apdraudējuma situāciju pārvarēšanas plānošanā, liecina Ministru kabineta (MK) publicētā dienaskārtība.

Informatīvais ziņojums "Par pašvaldību iesaisti iespējamo valsts apdraudējuma situāciju pārvarēšanas plānošanā" tiks skatīts MK sēdes slēgtajā daļā, tāpēc plašāka informācija par to nav pieejama.

Ar ziņojumu valdības biedrus iepazīstinās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka valsts apdraudējuma gadījumā iedzīvotājiem nodrošinās vairākas pirmās nepieciešamības preces, tostarp katram pienāksies viena zobu pasta, sega un radio.

Valsts apdraudējuma gadījumā iedzīvotājus ar pirmās nepieciešamības precēm nodrošinās Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un pašvaldībām.

Tāpat vēstīts, ka pērnā gada martā norisinājās Iekšlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas un Rīgas pašvaldības rīkots informatīvs seminārs pašvaldību vadītājiem un atbildīgajām amatpersonām par aktuāliem izaicinājumiem drošības jomā un pašvaldību lomu un pienākumiem dažādu apdraudējumu gadījumos.

Lai veidotu vienotu izpratni, seminārā dažādas valsts institūcijas informēja par aktuālo drošības situāciju Latvijā un reģionos, kā arī diskutēja par pašvaldību lomu un pienākumiem valsts apdraudējuma gadījumā.

Seminārā pašvaldību pārstāvji diskutēja par apdraudējuma pārvarēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!