Foto: Valsts kanceleja

Gatavojoties pārņemt Latvijas kā prezidējošās valsts pienākumus Eiropas Savienības (ES) Padomē, 3. decembrī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) un ministri devušies darba vizītē uz Briseli, liecina valdības publiskotā informācija.

Vizītes darba kārtībā plānota kopīga Eiropas Komisijas (EK) kolēģijas un Latvijas valdības darba sesija, kā arī vairākas premjeres un ministru divpusējas tikšanās.

Kopīgās darba sesijas darba kārtībā iekļauti jautājumi par Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm un EK darba programmu 2015. gadam.

Paredzēta arī EK priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera un Ministru prezidentes Straujumas divpusēja tikšanās un kopīga preses konference. Premjereii plānota arī tikšanās ar Eiropadomes prezidentu Donaldu Tusku.

Ministru kabineta vizītes uz Briseli pirms prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ir ierasta prakse visām dalībvalstīm.

Jau vēstīts, ka Latvijas prezidentūras prioritātes ir konkurētspējīga Eiropa, digitāla Eiropa un iesaistīta Eiropa.

Latvijas prezidentūras laikā Latvijā plānoti aptuveni 200 pasākumi, t.sk., augsta politiska līmeņa sanāksmes. Viens no centrālajiem pasākumiem būs Austrumu partnerības samits un ar to saistītie pasākumi (Biznesa forums, Pilsoniskās sabiedrības forums, Mediju brīvības konference un jauniešu forums u.c.), desmit neformālās ES ministru sanāksmes un Āzijas un Eiropas valstu (ASEM) izglītības ministru tikšanās.

Latvijā plānots organizēt arī Digitālās programmas asambleju, Eiropas standartizācijas konferenci, Sociālo partneru forumu, E‑veselības nedēļu un citas nozīmīgas konferences.

Portāls "Delfi" par aktuālajiem prezidentūras pasākumiem ziņos tiešajās reportāžās.

Foto - Latvijas valdība viesojas Briselē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!