Foto: LETA
Valdība otrdien nolēma Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja amatam virzīt uzņēmēju, Eiropas kustības Latvijā vizeprezidentu Valdi Lokenbahu un vairākus Ekonomikas ministrijas piedāvātos regulatora padomes locekļus.

Par valdības ieteiktajiem kandidātiem vēl balsos Saeima.

Lokenbahs ir Latvijas Zinātņu akadēmijas Goda doktors, informācijas tehnoloģiju inženieris ar specializāciju sistēmanalīzē, projektu un uzņēmumu vadībā, kvalitātes sistēmu ieviešanā un realizācijā uzņēmumos, uzņēmumu stratēģijas izstrādes vadībā un realizācijā. Šobrīd Lokenbahs ir Eiropas kustības Latvijā viceprezidents, viņam ir arī ilggadēja pieredze uzņēmumu un nevalstisko organizāciju vadībā – viņš vadījis "Lattelecom" meitas uzņēmumu "Lattelecom Technology", kā arī AS "Dati" prezidents. Lokenbahs ir ilggadīgs apvienībā "Vienotība" ietilpstošās partijas "Jaunais laiks" atbalstītājs un ziedotājs,

SPRK padomes locekļu amatam valdība nolēma virzīt zvērinātu advokātu Rolandu Irkli, kuram ir nozīmīga darba pieredze gan privātajos juridiskajos birojos, gan valsts sektorā - Latvijas Bankā. Irklis ir arī "Pilsoniskās savienības" un "Vienotības" valdes loceklis.

Tāpat darbam padomē valdība virza ekonomistu un pašreizējo SPRK padomes locekli Gintu Zeltiņu, kurš iepriekš strādājis arī Rīgas sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, un ekonomisti ar specializāciju finanšu vadībā un uzņēmējdarbībā Inesi Ikstenu ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi administratīvajā darbā valsts pārvaldē un pieredzi darbā vienā no SPRK regulējamām nozarēm - informācijas komunikāciju tehnoloģijas un to pakalpojumi.

Valdība darbam SPRK padomē virza arī finanšu analītiķi un ekonomistu ar specializāciju vadības zinātnēs un uzņēmējdarbības vadībā Andri Aniņu. Valdībā iesniegtie dokumenti liecina, ka no 2003. līdz 2005. gadam viņš strādājis Ventspils domē par Finanšu nodaļas galveno speciālistu, bet vēlāk bijis ar Ventspils mēra Aivara Lemberga ģimeni saistītajos uzņēmumos "LSF Holdings" un "LSF TRANS", kur bijis finanšu analītiķis un finanšu direktors.

Jau vēstīts, ka konkursā uz SPRK padomes priekšsēdētāja amata vietu pieteicās pieci pretendenti, uz padomes locekļu amatiem - 25 pretendenti. Šobrīd SPRK padomē ir vakantas divas amata vietas, tāpēc pēc pretendentu apstiprināšanas Saeimā padomes priekšsēdētāja amata pienākumus sāks pildīt Lokenbahs, savukārt padomes locekļa –Irklis. Trijiem SPRK padomes locekļiem pilnvaru termiņš beigsies 2011.gada jūlijā, kad amata pienākumus sāks pildīt pārējie trīs pretendenti.

Jau vēstīts, ka iepriekš konkurss uz SPRK priekšsēdētāja un vienu padomes locekļa amatu tika izsludināts 2010.gada nogalē, bet konkursa komisijas izvēlētais padomes locekļa kandidāts, bijušais zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) atsauca savu kandidatūru.

Vēl pirms tam konkursa komisija SPRK vadītāja amatam no diviem pretendentiem izvēlējās SIA "Lursoft" valdes priekšsēdētāju Ilutu Riekstiņu, taču arī viņa savu kandidatūru atsauca, savukārt padomes locekļa amatam no 16 kandidātiem par labāko atzīts politiķis Roze.

Decembrī beidzās līdzšinējās SPRK vadītājas Valentīnas Andrējevas pilnvaras šai amatā. Andrējeva SPRK vadīja kopš 2005.gada 5.decembra. Iepriekš izskanējušas bažas par viņas atbilstību amatam aizraušanās ar azartspēlēm un lielo parādu dēļ. Kopš decembra sākumā padomes priekšsēdētāja pienākumus sāka pildīt padomes loceklis Ivars Zariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!