Foto: LETA

Valdībai būs jālemj par Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes, kurai atņemta pielaide valsts noslēpumam, atbrīvošanu no amata, bet Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vēl nesteidzas ar atbalsta paušanu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") pirmdien žurnālistiem pauda, ka lēmums par Dreimanes atlaišanu un viņas iespējamo rotāciju uz citu amatu būs jāapstiprina valdībai. Viņa vēl nezināja, vai jautājums tiks skatīts otrdienas Ministru kabineta sēdē.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norādīja, ka apvienība uzticas saviem ministriem, un viņi pirms šā jautājuma izskatīšanas sanāks kopā, lai izlemtu, vai atbalstīt Valsts kancelejas direktores atbrīvošanu no amatu.

"Ir neapstrīdams fakts, ka pielaides nav. Protams, ka tā ir slikta situācija, nevar strādāt šādā amatā cilvēks bez pielaides. Diez vai SAB tālāk iedziļināsies un izklāstīs argumentus. Situācija nav vienkārša, tā ir sarežģīta, un mēs saprotam arī premjeri šajā situācijā. Faktiski viņa ir nostādīta vienas vienīgas izvēles priekšā, viņai ir jāorganizē šis jautājums. Kā ministri rīkosies, tas ir viņu ziņā," noteica Brigmanis.

Jau vēstīts, ka SAB atņēmis pielaidi valsts noslēpumam Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei, un viņa tiks atbrīvota no amata. Straujuma pirmdien saņēmusi SAB gala atzinumu par Valsts kancelejas direktori, kurā norādīts, ka Dreimanei atņemta pielaide.

Saskaņā ar likumdošanu premjeram ir nekavējoties jārīkojas, tādēļ darbs ar klasificētu informāciju nodots Dreimanes vietniecei Inesei Gailītei. Savukārt uz jaunu Valsts kancelejas direktora amatu tiks rīkots konkurss.

Dreimane 10 dienu laikā SAB lēmumu par pielaides atņemšanu var pārsūdzēt.

Valsts kancelejas direktore iepriekš atkārtoti lūdza iespēju uz pārrunām SAB ierasties kopā ar advokātu, tomēr biroja direktors Jānis Maizītis to noraidījis. Viņa valsts pārvaldē strādā gandrīz 20 gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!