Foto: LETA

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdībai pastāv ļoti lieli politiskie riski, jo "Vienotība" būs spiesta veikt "dažādas politiskās kustības" zemo reitingu dēļ, šodien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sacīja sociologs, "Latvijas fakti" direktors Aigars Freimanis.

Viņš skaidroja, ka pašlaik politiskā situācija ir dīvaina, ņemot vērā, ka tik īsu laiku pēc Saeimas vēlēšanām līdzšinējā "varas partija" ir zaudējusi lielu daļu savu vēlētāju atbalsta. "Vienotības" zemie reitingi var likt dažādi pavērsties politiskajai situācijai, tajā skaitā piespiežot šo partiju uz dažādām politiskajām kustībām, lai savā ziņā atgūtu pozīcijas, pauda sociologs.

Freimanis norādīja, ka viena no ap februāra laiku veiktajām aptaujām liecināja par vēl straujāku Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitinga pieaugumu, nekā to rāda pašreizējie dati. "Latvijas faktu" direktors šajā kontekstā atstāstīja pirms kāda laika ar humoru notikušo sarunu ar ZZS līderi Augustu Brigmani, kurā ZZS frakcijas vadītājs bija paudis bažas, ka pie tik augstas popularitātes, paejot mēnesim, mediji būtu ziņojuši, ka politiskais spēks pēc tikai mēnesi ilgas būšanas līderos piedzīvojis popularitātes kritumu.

Freimanis norādīja, ka pagaidām būtu formāli sasteigti ZZS nosaukt par "varas partiju", bet politiskajai organizācijai ir iespējas par tādu nostiprināties.

Kā ziņots, ZZS 2017.gada pašvaldību vēlēšanās Rīgā būtu jāiegūst pienācīgs deputātu skaits, šādu cerību šodien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā pauda partijas priekšsēdētājs, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Brigmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!