8.Saeimas līderpartija "Jaunais laiks", kopīgi ar iespējamajiem koalīcijas partneriem Latvijas pirmo partiju, Zaļo un zemnieku savienība un apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK izstrādājusi valdības deklarācijas projektu.
Jaunveidojamā valdība izvirzījusi mērķi panākt sabiedrībai atbildīgu un efektīvu valsts pārvaldi, nodrošināt Latvijas pilntiesīgu dalību NATO un Eiropas savienībā, izveidot spēcīgu un neatkarīgu tiesu varu, kā arī novērst korupciju un noziedzību.

Jaunveidojamās valdības prioritāte ir arī sabiedrības veselības kvalitāte, uz zināšanām balstīta tautsaimniecība, Latvijas novadu līdzsvarota attīstība un augsts nodarbinātības līmenis.

Valdības veidotāji uzsvēruši, ka rūpēsies arī par sabiedrības integrāciju, tajā pašā laikā nodrošinot arī spēcīgu un laikmetīgu nacionālo identitāti.

Valdības deklarācijā arī sīkāk skaidrota jaunveidojamās valdības politika iekšpolitikas un ārpolitiskas jautājumos. Iespējamie valdības veidotāji apņēmušies pārbaudīt visu budžeta līdzekļu izlietošanas lietderību un efektivitāti, novēršot budžeta nelietderīgu izmantošanu. Deklarācijā izskan arī apņemšanās "izskaust" aplokšņu algas.

Jaunveidojamā valdība arī nolēmusi saglabāt "Latvenergo" kā vienotu uzņēmumu valsts īpašumā, kā arī sola atrisināt privatizācijas gaitā neizmantoto privatizācijas sertifikātu problēmu.

Kā vienu no būtiskākajām valdības prioritātēm iespējamās valdības veidotāji izvirzījuši Informācijas Sabiedrības izveidi, kurā Informācijas tehnoloģiju sniegtās priekšrocības tiek aktīvi izmantotas visās dzīves sfērās, kā arī tiek aktīvi stimulēta šo tehnoloģiju attīstība.

Arī bērnu un ģimenes jautājumu jaunveidojamā valdība noteikusi par vienu no valsts politikas prioritātēm. Jaunveidojamās valdība par savu mērķi izvirzījusi arī solidāras, kvalitatīvas un visiem pieejamas veselības aprūpes nodrošināšanu.

Jaunveidojamā valdība apņēmusies arī atbalstīt Valsts prezidentes Vairas Vīķes- Freibergas izveidotās Valsts valodas komisijas darbību un Latviešu valodas attīstības valsts valodas programmas pieņemšanu, kā arī īpaši atbalstīt lībiešu - otras Latvijas pamattautības organizācijas.

Jaunveidojamā valdība arī apņēmusies cieši sadarboties arī ar Nevalstiskajām organizācijām.

Deklarācijā noteikti arī iespējamo koalīcijas partneru sadarbības principi. Jaunveidojamā valdība noteikusi, ka tikai pēc vienprātības principa izskatīs jebkurus ierosinājumus par grozījumiem Satversmē un pilsonības likumā, kā arī likumā noteikto pāreju uz mācībām latviešu valodā 2004.gadā. Deklarācijas projektu apspriedīs visi iespējamās koalīcijas partneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!