Foto: LETA

Topošās valdības deklarācijas sarunās cita starpā paredzēts spriest par ārējo un iekšējo drošību, tautsaimniecības attīstību, krīzes vadību un tiesiskumu, šodien pēc topošās koalīcijas politisko spēku "Jaunās vienotības" (JV), "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības (NA) tikšanās sacīja JV politiķis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Politiķis skaidroja, ka JV, AS un NA ir panākušas vienošanos par valdības deklarācijas pamattēmām, kuras JV vēl līdz galam apkopos un nosūtīs saskaņošanai partneriem. Darbs pie valdības deklarācijas veidošanas sāksies nākamnedēļ.

Valdības deklarācijas konkrēto jomu darba grupu vadību partiju pārstāvjiem plānots uzticēt atbilstoši JV līdera, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) piedāvātajam atbildības jomu sadalījumam.

Kā ziņots, saskaņā ar Kariņa priekšlikumu topošajā valdībā JV varētu ieņemt septiņus amatus valdībā - Ministru prezidenta, finanšu ministra, ārlietu ministra, izglītības un zinātnes ministra, tieslietu ministra, klimata un enerģētikas ministra un labklājības ministra amatus.

AS pienāktos jau pašlaik ieņemtais Saeimas priekšsēdētāja amats un vēl četri amati valdībā - iekšlietu ministra, zemkopības ministra, veselības ministra un reģionālās attīstības un digitalizācijas lietu ministra amats.

Savukārt NA paredzēts ieņemt četrus ministra posteņus - aizsardzības ministra, kultūras ministra, satiksmes ministra un ekonomikas ministra amatus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!