Foto: F64
Jaunās valdības deklarāciju plānots pabeigt pirmdien, kad to iesniegs arī Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, pavēstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Savukārt piektdien vakarā dokumentu plānots nodot izvērtēšanai sociālajiem partneriem ‒ Ārvalstu investoru padomei, Latvijas Pašvaldību savienībai, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai, Latvijas Darba devēju konfederācijai un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai.

Sociālo partneru priekšlikumi tiks izvērtēti un iekļauti deklarācijā brīvdienās, lai jau pirmdien varētu to iesniegt prezidentam.

Līdz pirmdienas rītam plānots saņemt arī prezidenta prasītos atzinumus no tiesībsargājošajām iestādēm par ministru amatu kandidātiem, sacīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Jaunās valdības apstiprināšana iecerēta otrdien.

Jau vēstīts, ka prezidenta aicinātais Ministru prezidenta amata kandidāts Valdis Dombrovskis (V), kuram šī būs jau trešā valdība, ceturtdien iesniedza Bērziņam sarakstu ar ministru amatu kandidātiem. Prezidents par šiem cilvēkiem pieprasījis atzinumus no Satversmes aizsardzības biroja, Valsts ieņēmumu dienesta, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Ģenerālprokuratūras.

Ja kāds no atzinumiem būs negatīvs, prezidents izmantos tiesības kandidātu noraidīt.

Par koalīcijas izveidi vienojušās trīs partijas ‒ "Vienotība", Zatlera Reformu partija (ZRP) un Nacionālā apvienība ‒ un seši šķeltnieki jeb deputāti, kas dienu pirms jaunās Saeimas sanākšanas pameta ZRP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!