Foto: DELFI
Politiskie spēki jau sāk gatavoties pēc gada gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, un, kā ierasts, tiek pieminēta iespēja par kopīgu valdības koalīcijas sarakstu Rīgā, tomēr pagaidām partneri ir skeptiski par šādu ieceri.

Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) notiek intensīvas diskusijas par priekšvēlēšanu programmu Rīgas domes vēlēšanām, informēja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Pagaidām vēl neesot zināms, kas būs ZZS mēra amata kandidāts, taču politiskais spēks strādā pie šī jautājuma, norādīja politiķis.

ZZS neizskata iespēju vēlēšanās startēt kopā visām trim koalīcijas partijām, norādīja politiķis. Viņš pauda, ka par šādu iespēju "ir dzirdēts", taču apvienības valdes priekšsēdētājs nedomā, ka ZZS atbalstīs šādu plānu. Krauze atgādināja, ka politiskais spēks jau tagad ir izšķīries rīkoties būtiski atšķirīgi no iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām, jo šoreiz Latvijas Zemnieku savienība un Latvijas Zaļā partija vēlēšanās piedalīsies ar vienu kopīgu – ZZS – sarakstu.

"Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns uzsvēra, ka partija jau sākusi gatavoties pašvaldību vēlēšanām, tomēr par iespējamo saraksta līderi Rīgā vēl notiek diskusijas. Politiķis gan atturējās nosaukt iespējamos kandidātus.

Runājot par iespēju koalīcijas partijām startēt vienā sarakstā, Smiltēns norādīja, ka "Vienotības" valde par šo jautājumu nav lēmusi. Paužot personīgo viedokli, Smiltēns teica: "Lai gāztu pašreizējo varu Rīgā un panāktu pārmaiņas, nepieciešams vienotais saraksts." Viņš gan atzina, ka runājis par šo jautājumu ar koalīcijas politiķiem, tomēr noskaņojums esot bijis skeptisks.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL–TB/LNNK) arī sākusi gatavoties vēlēšanām, bet par iespējamo pirmo numuru Rīgā vēl notiekot sarunas. Komentējot iespēju startēt vienotajā sarakstā, VL–TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš sacīja, ka šāda iecere arī iepriekš cirkulēja pirms vēlēšanām. Nav izslēgta iespēja, ka šis jautājums varētu tikt apspriests, tomēr atbalstu tam VL–TB/LNNK pagaidām nesola.

Nākamgad 3. jūnijā Latvijā notiks pašvaldību vēlēšanas, kurās būs jāievēl deviņu republikas pilsētu un 110 novadu domju deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!