Pirmdien Ministru kabineta (MK) komitejā tika akceptēts Veselības ministrijas (VM) izstrādātais Ambulatorās un stacionārās aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības programmas – struktūrplāna - projekts un steidzamības kārtā tiek virzīts tālāk uz otrdienas MK sēdi, portālam “Delfi” pastāstīja VM.
Šī ir pirmā reize pēdējo piecu gadu laikā, kad VM izstrādātais veselības aprūpes struktūras reformas projekts ir nonācis tik tuvu tā apstiprināšanai. Akceptējot projektu, ministru kabinets ir parādījis savu politisko gribu sakārtot veselības aprūpes sistēmu valstī, uzskata VM pārstāvji.

Šis projekts ir pirmais solis, lai sakārtotu esošo veselības aprūpes sistēmu, kā rezultātā galvenais ieguvējs būs gan mediķis, gan pacients. Plašāka sabiedrība ar struktūrplāna projektu tika iepazīstināta jau septembra beigās, teikts VM paziņojumā presei.

Struktūrplāna galvenais mērķis ir nodrošināt integrētas veselības aprūpes sistēmas turpmāku attīstību, optimizējot pakalpojumu sniedzēju skaitu un izvietojumu. Tādā veidā tiks paaugstināta sniegto veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāte, izmaksu efektivitāte un racionāla pieejamība pacientiem.

Struktūrplāna projekts paredz attīstīt primārās veselības aprūpes sistēmu un izveidot primārās veselības aprūpes sistēmas pakalpojumu sniedzēju tīklu, izveidot augsti specializētu, kvalitatīvu, savstarpēji koordinētu un izmaksu efektīvu sekundārā un terciārā līmeņa veselības aprūpes sistēmu, kā arī racionāli un iedzīvotājiem pieejami izvietot un noslogot medicīnas tehnoloģijas. Turklāt struktūrplāna projekts paredz arī izveidot kvalitatīvu, iedzīvotājiem pieejamu neatliekamās medicīniskās palīdzības sistēmu valstī, skaidro VM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!