Ja valdība kritīs, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir gatava atjaunot Saeimas deputāta mandātu, viņa atklāj intervijā žurnālam "SestDiena".

Konkrētu laiku, kad viņai var nākties atgriezties parlamentā, Straujuma gan nemin.

"Es noteikti nākšu uz Saeimu, bet, kad tas būs, nezinu," viņa min. Straujumas ieskatā partijā "Vienotība" nepieciešamas grupas, kas veido attīstības virzienu konkrētai jomai.

"Es gribu, lai partijā būtu šādas virzienu grupas un Saeimas frakcija sekotu līdzi ministru darbībai. Tā es redzu partijas un arī Latvijas dienaskārtību," klāsta Straujuma.

Premjere norāda, ka gan Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), gan Nacionālās apvienības līderi apliecinājuši viņai atbalstu.

Vērtējot to, kā radušies signāli, ka valdība mainīsies un vai viņa ir teikusi, ka ir nogurusi, Straujuma uzsver: "Es negribu runāt par nogurumu. Taču katrai valdībai un valdības vadītājam ir jādomā, cik tālu var iet. Tā ir atbildība pret savu sirdsapziņu. Man nepatīk, kā tiek veidoti dažādi stāsti un teorijas. Kad pirms gada man sacīja, kā hibrīdkarš tiks veidots Latvijā, tad, redzot, kā tas tagad notiek, man gribas jautāt, vai kāds tiek pagrūsts tajā virzienā vai mēs paši sevi virzām".

Straujuma arī atzīst, ka politiskā stabilitāte vienmēr ir svarīga, bet premjerministra krēsls viņai nekad nav bijis svarīgs.

Kā iespējamos premjerministra amata kandidātus Straujuma min gan iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, gan ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, kurš gan esot "ļoti pieķēries ārlietu virzienam", un viņu interesē ārlietu ministra darbs.

"Mums partijā ir cilvēki, kas var uzņemties šos pienākumus. Ir jāļauj attīstīties un ieņemt amatus arī reģionu cilvēkiem - gan Cēsu mēram Jānim Rozenbergam, gan Salaspils novada vadītājam Raimondam Čudaram," saka Straujuma.

Jau vēstīts, ka nākamnedēļ Straujumai viņas pārstāvētā partija "Vienotība" varētu izteikt neuzticību, ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!