Pārbaudes laikā valdības atpūtas kompleksā Ugunsdzēsības un glābšanas dienests atklājis vairākus trūkumus, tādēļ pagaidām valdības pirts netiks izmantota.
Iespējams, to varētu lietot tikai pēc tam, kad tajā izbūvēs ugunsdrošības signalizāciju. Pagaidām nav zināms, cik ilgā laikā šo darbu varētu paveikt, BNS trešdien sacīja Valsts kancelejas preses departamenta pārstāvis Egons Ālers.

Jau ziņots, ka pirti Ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts būvinspekcija un citas institūcijas pārbaudīja tikai pēc tam, kad tā jau bija uzcelta. Būvinspekcija atklāja, ka pirts uzbūvēta bez būvatļaujas, tādēļ atpūtas kompleksā visus dokumentus nācās sakārtot jau pēc tās atvēršanas.

Pagaidām nav zināms, ko Valsts kanceleja darīs ar kompleksu pēc tā sakārtošanas.

Valdības pirts lieta atklātībā parādījās šā gada sākumā, kad atklājās, ka Ministru kabineta ēkā izbūvēts grandiozs atpūtas komplekss, kas izmaksājis vairāk nekā 70 tūkstošus latu.

Par pirts būvniecību neviena amatpersona atbildību neuzņēmās, taču Valsts civildienesta pārvalde uzskatīja, ka tajā vainojams iepriekšējais kancelejas direktors Alvis Vītols, kurš ar valdības lēmumu tika atbrīvots no amata.

Valsts kanceleja savukārt pirts izbūvē atklāja vairākus būtiskus trūkumus, par ko nācās samaksāt kancelejas direktoram Tālivaldam Zamodikam, kurš tika atlaists. Vēlāk no amatiem šķīrās vēl vairāki kancelejas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!