Foto: LETA
Katrs bērns varētu vēlēties tādu opīti, taču Latvijas valdības vadībā šobrīd nav īstais brīdis opīšiem, tā prezidenta uzrunāto premjera amata kandidātu Māri Kučinski intervijā "Latvijas Avīzei" raksturoja kādreizējais Andra Šķēles premjera biroja vadītājs Jurģis Liepnieks.

"No cilvēciskā viedokļa Kučinska īpašības ir ļoti simpātiskas - viņš ir tāds krietns, tīrs, godīgs un lādzīgs. Katrs bērns varētu vēlēties tādu opīti. Taču Latvijas valdības vadībā šobrīd nav īstais brīdis opīšiem," intervijā laikrakstam sacīja Liepnieks.

"Kā politiķis viņš ir pelēcība, bez jebkādas harismas un līdera prasmēm. Drīzāk viņu raksturotu konformisms, pielīšana un populisms. Kučinskis izdabā politiskajai domai, bet spējīgi politiķi paši veido sabiedrisko domu."

Liepnieks laikrakstam prognozēja, ka Kučinska valdība būs bez stingras vīzijas, nespēs īstenot būtiskas reformas un ne uz ko nevirzīsies. "Drīz vien cilvēki sāks jautāt - kāda bija jēga atlaist Laimdotu Straujumu, ja vietā izveidota tieši tikpat pelēcīga un nevarīga valdība," teica "polittehnologs".

Tikmēr Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien intervijā LTV skaidroja, ka Kučinski izvēlējies, jo viņš ir pieredzējis politiķis, kurš vienmēr centies panākt rezultātu. Vējonis arī skaidroja, ka Kučinskis ir Saeimas Ilgtspējas attīstības komisijas vadītājs, un viņam ir skatījums uz valdības prioritātēm plašākā valsts attīstības kontekstā.

Prezidents arī pauda pārliecību, ka Kučinskis būs spējīgs panākt Saeimas vairākuma atbalstu.

Vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka ir nolēmis premjera amatam nominēt Saeimas deputātu Kučinski no ZZS.

Laimdota Straujuma (V) demisijas rakstu iesniedza pērn 7. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!