Foto: F64
Ņemot vērā "Vienotības" nespēju vienoties par kandidātu, ļoti ticami, ka nākamais ministru prezidents varētu nākt no "Zaļo un zemnieku savienības" (ZZS), intervijā LTV sacīja Saeimas deputāts Māris Kučinskis (ZZS)

Kučinskis pats iepriekš vairākkārt minēts kā iespējamais nākamais premjers, taču intervijā skaidri nekomentēja, vai politiķis to vēlētos. "Visas sarunas par to vēl ir priekšā," sacīja deputāts.

Tāpat, kā sacīja Kučinskis, nākamo valdību nevarēs izveidot, "salāpoties ar mazajām partijām", tāpēc izšķirošā loma nākamā Ministru kabineta tapšanā būšot "Nacionālajai apvienībai" (NA).

Tāpat intervijā LTV šādu scenāriju pieļāva Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V), sacīdama, ka, ja "Vienotība" nespēj izvirzīt premjera kandidātu, tad tas būtu jādara koalīcijas otrai lielākajai partijai.

Tikmēr viens no ZZS līderiem Uldis Augulis pirmdien intervijā LNT atklāja, ka nebūs viens no ZZS kandidātiem uz premjera amatu. Ziņots, ka iepriekš par partijas kandidātiem minēti Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, Saeimas deputāts Māris Kučinskis un labklājības ministrs Uldis Augulis.

ZZS jautājumu par sava kandidāta izvirzīšanu Ministru prezidenta amatam pārrunās pirmdienas valdes sēdē.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis, noslēdzot pirmās sarunas ar partijām par jaunās valdības veidošanu, sacīja, ka šobrīd starp Saeimā esošajiem politiskajiem spēkiem nav atbalsta kādam noteiktam koalīcijas modelim vai premjera amata kandidātam. Viņš izteica aicinājumu Saeimā pārstāvētajām partijām ne vēlāk kā līdz šā gada beigām "nākt ar savu redzējumu valstij būtisku jautājumu risināšanā, piedāvāt Ministru prezidenta kandidātus un iespējamos koalīcijas modeļus".

Tāpat vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") pirmdien pēc tikšanās ar prezidentu paziņoja par savu demisiju, līdz ar to nepieciešams veidot jaunu Ministru kabinetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!