Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien ar Saeimā pārstāvēto partiju pārstāvjiem pārrunās valdības veidošanu, informēja Prezidenta preses dienestā.

Šī ir otrā diena pēc kārtas, kad Vējonis tiekas ar partijām. Pulksten 9 ieplānota tikšanās ar Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvjiem, pulksten 10:30 - ar Latvijas Reģionu apvienības pārstāvjiem, bet pulksten 12 Vējonis tiksies ar partijas "No sirds Latvijai" pārstāvjiem.

Pēc pēdējās tikšanās pulksten 13 gaidāms prezidenta paziņojums.

Vējonis iepriekš uzsvēra, ka ar diskusijām par jaunas valdības izveidi nedrīkst vilcināties, un aicināja visas Saeimā pārstāvētās partijas rīkoties pārdomāti un izlēmīgi, piedāvājot savu nākamās koalīcijas iespējamo modeli.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Vējonis tikās ar trim lielākajām Saeimā pārstāvētajām partijām.

Opozīcijā esošā lielākā Saeimas frakcija "Saskaņa" lūdza Valsts prezidentu dot apvienībai 10 dienas valdības veidošanai, bet partija "Vienotība", kas pašlaik uzņēmusies valdības veidošanu, Vējonim prezentēja jaunās valdības darba uzdevumus.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji savukārt paziņoja, ka jaunajā koalīcijā vēlas saglabāt esošās koalīcijas kodolu, ko veido partija "Vienotība", Nacionālā apvienība (NA) un ZZS. Koalīcijā, kas "sastiķēta" no mazajām partijām, ZZS nestrādās.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma par valdības demisiju paziņoja 7. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!