Foto: F64
Latvijas Radio (LR) varētu apturēt LR2 darbību, ja valdība tuvākajā laikā neatrisinās tā finansēšanas jautājumus, žurnālistiem pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes atzina radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Viņš norādīja, ka pirmdien koalīcijas sanāksmē atkārtoti neesot pieņemts lēmums par LR2 nodošanu koncesijā. Kolāts pastāstīja, ka LR2 šogad finansējums paredzēts vien pirmajiem četriem mēnešiem, un, ja jautājums par radiostacijas turpmākās finansēšanas modeli netiks savlaicīgi risināts, LR2 varētu slēgt.

Kolāts uzsvēra, ka valsts uzņēmums var veiksmīgi strādāt tikai tad, ja tam ir dominējošais stāvoklis tirgū, kā, piemēram, "Latvijas dzelzceļam" vai "Latvenergo", taču LR nav šādā situācijā.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) informēja, ka pirmdien koalīcijas pārstāvju tikšanās laikā politiķiem radušies dažādi jautājumi par radio dinansējumu. Viņš atturējās atbildēt, vai ir koalīcijas atbalsts LR2 nodošanai koncesijā.

Jau vēstīts, ka LR2 nodošana koncesijā paredzēta līdz šī gada maijam, taču par projekta tālāko virzīšanu gala lēmums jāpieņem Ministru kabinetam. Kolāts iepiriekš norādīja, ka uzņēmējiem ir liela interese par LR2 pārņemšanu, tāpat gatavību to darīt pauduši radio darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!