Foto: DELFI



Dziedātājas Valērijas vīrs, producents Josifs Prigožins aicinājis jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" organizētājus atcelt konkursu, atsaucoties uz producenta radio "Говорит Москва" teikto vēsta "rus.delfi.lv".

Prigožins uzskata, ka Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča ( V) lēmums iekļaut tā dēvētajā „melnajā sarakstā" Valēriju, Josifu Kobzonu un Oļegu Gazmanovu, ir nepieņemams.

„Ja es būtu organizators, es pasludinātu boikotu un atceltu konkursu, neskatoties uz lielajiem zaudējumiem, kas var rasties. No otras puses, es saprotu organizētājus. Viņi ieguldījuši lielu naudu un pūliņus. Šāds solis no Latvijas puses ir pilnīgi nepieņemams".

Pēc viņa teiktā, tuvākajā laikā Valērija vērsīsies Krievijas Ārlietu ministrijā un starptautiskajās tiesībaizsardzības organizācijās. Viņš uzskata, ka Latvijas Ārlietu ministrijas rīcība aizskar „melnajā sarakstā" iekļauto skatuves mākslinieku godu, cieņu un lietišķo reputāciju.

Jau vēstīts, ka Rinkēviča "melnajā sarakstā" iekļautie dziedātāji šī gada sākumā parakstījuši vairāku Krievijas mākslinieku vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kurā pausts atbalsts prezidenta īstenotajai politikai Krimā, Ukrainā.

Ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā "melnajā sarakstā" visi trīs iekļauti uz nenoteiktu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!