Valmierā pie Pārgaujas sākumskolas jau nākamā gada aprīlī plānots uzsākt vērienīgas, daudziem sporta veidiem piemērotas sporta halles celtniecību, informēja Valmieras domes sabiedrisko attiecību speciālists Gints Konošonoks.
Viņš pastāstīja, ka nākamajā domes sēdē deputāti varētu lemt par projektēšanas un būvniecības konkursa izsludināšanu. "Abus konkursus paredzēts apvienot, tā samazinot kopējās zāles izmaksas un arī iegūstot labāku projektu," pauda Konošonoks.

Jaunajā zālē būšot vairāki laukumi, kuros vienlaicīgi varētu sportot gan Pārgaujas ģimnāzijas, gan sākumskolas skolēni. Zāli ar skolas ēku savienotu tunelis, līdz ar to bērniem aukstā laikā pēc sporta nodarbībām nebūtu jāiet laukā. Jauno zāli plāno izmantot arī Valmieras futbola kluba sporta skolas vajadzībām.

Pārgaujas sākumskolas zāles būvniecība izmaksāšot apmēram 500 000 latu, no kuriem 80% būs valsts investīcijas, bet 20% jeb aptuveni 50 000 piešķirs Valmieras dome. Pieredzes apmaiņas nolūkā domes speciālisti šonedēļ apmeklējuši Koknesi, kur nesen uzcelta jauna sporta halle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!