Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.februāra pulksten 06.30 līdz 17.februāra pulksten 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 52 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi, portālu "Delfi" informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšniece Agrita Vītola.

Trešdien pulksten 23.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Leona Paegles ielā Valmierā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas mansarda stāvs 70m2 platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ēkā cilvēku nebija. Pulksten 01.49 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, atkritumi, elektrosadales skapis un instalācija restorānā uz kuģa, divos gadījumos – vieglās automašīnas, dārza māja.

Trešdien pulksten 21.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Rūpniecības ielu Jelgavā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, nē ražošanas ēkas cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā degšana netika konstatēts – koģenerācijas stacijā bija nostrādājis drošības vārsts un uz jumta tika izvadīts tvaiks. Ugunsdzēsēji glābēji kopā ar objekta pārstāvjiem pārbaudīja jumtu. Turpmāka VUGD palīdzība nebija nepieciešama un pulksten 22.09 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma trīs izsaukumus Līvānos, kur uz Dubnas ledū bija ielūzuši suņi, bet Platonē no upes izcēla bojāgājušu suni. Savukārt Aizkrauklē tika saņemta maldinoša informācija par Daugavas ledū ielūzušu cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!