Foto: LETA

Glābēji piektdien turpinās ierobežot Valmierā noplūdušās degvielas izplatīšanos, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 11.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Mūrmuižas ielu Valmierā, kur pārsūknēšanas darbu laikā no dzelzceļa cisternas lietus ūdens novadsistēmā bija noplūdusi degviela 26 000 litru apjomā.

Sadarbībā ar Valsts vides dienestu un citām institūcijām tika organizēta noplūdes seku likvidēšana. Glābēji apsekoja lietus ūdens novadsistēmu, uzstādīja 41 absorbējošo bonu, lai novērstu degvielas nonākšanu Gaujā, un izsūknēja noplūdušo degvielu no grāvja. Līdz ar tumsas iestāšanos darbs notikuma vietā tika pārtraukts un tiks turpināts piektdien.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 41 izsaukumu – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 18 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vēstīts, ka ceturtdien, 8. oktobrī, SIA "EAST-WEST TRANSIT" naftas bāzē Valmierā, Mūrmuižas ielā 15B, no dzelzceļa cisternas notikusi dīzeļdegvielas noplūde. Pēc sākotnējām aplēsēm no cisternas noplūdušas aptuveni 30 tonnas dīzeļdegvielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!