Valmieras pilsētas vēsturiskajā centrā pie pilsdrupām 11.decembrī notiks Ziemassvētku tirdziņš, kurā Valmieras mērs Māris Kučinskis tirgos desiņas un karstvīnu.

Pasākumu organizē Valmieras pilsētas dome un Vidzemes tūrisma asociācija, lai radītu pilsētā Ziemassvēku gaisotni, BNS informēja Valmieras pilsētas domes preses sekretāre Laine Boldāne.

"Valmieras mērs iecerējies tirgoties no pulksten 13. Sponsorējumu gan desiņām, gan karstvīnam apmaksās Valmieras pilsētas dome," pastāstīja Boldāne.

Pasākumā ir plānotas rotaļas bērniem, kā arī lielo ragavu sacensības.

Valmieras novadpētniecības muzejā atklās izstādi "Raibais gadu tūkstotis". Izstādei vākti materiāli gan no Valmieras muzejiem, gan arī no Vēstures mākslas muzeja, Farmācijas muzeja un Vēstures medicīnas muzeja. Būs skatāmi arī Valmieras mākslas skolas audzēkņu darbi. Izstāde iecerēta "caur latviešu tautas mentalitāti, pulksteņiem, laika zīmēm", būs apskatāmi arī dokumenti un senie aptiekas priekšmeti.

Izstādes atklāšanu kuplinās Ziemassvētku vecīša apciemojums, ugunskura iekuršana, bluķa velšana un citas atrakcijas, kuras iecerētas laukumā pie Valmieras novadpētniecības muzeja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!