Foto: F64
Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes administratīvo ēku kompleksu būvēs publiski privātajā partnerībā (PPP), un konkursā par kompleksa projektēšanu, būvi un apsaimniekošanu uzvarējis būvuzņēmums SIA "Arčers", liecina publikācija Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB).

Projekta izmaksas būs vairāk kā 28,5 miljoni eiro (aptuveni 20 miljoni latu).

Sludinājums Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) liecina, ka "Arčers" uzvarējis Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūras izsludinātajā konkursā "Valsts policijas Vidzemes reģiona Galvenās policijas pārvaldes (Valmiera) administratīvo ēku kompleksa projektēšana un būvniecība, tās finansēšana un apsaimniekošana, izmantojot valsts un privāto partnerību". Plānotā projekta līgumcena ir 28 522 898,49 eiro (20 045 893,05 lati).

Portāla "Delfi" arhīvs liecina, ka par nepieciešamību būvēt jaunas ēkas vairākām toreizējām rajonu policijas pārvaldēm (RPP) valdība vienojās vēl 2006.gadā, tostarp arī nolemjot, ka Valmieras un Jēkabpils RPP būvēs valsts un privātajā partnerībā.

IeM tolaik valdībai ziņoja, ka vairākas VP pārvaldes ēkas un tajās izvietotās īslaicīgās aizturēšanas izolatoru telpas ir fiziski un morāli novecojušas un atrodas sliktā tehniskā stāvoklī. Lai risinātu problēmas ar VP ēku un būvju telpu neatbilstību normatīvajām prasībām, no 1999.gada līdz 2004.gadam VP sagatavoja vairākus projektu pieteikumus Valsts investīciju programmai, kuros tika paredzēts veikt ēku un būvju būvniecības un rekonstrukcijas darbus.

No 1999.gada līdz 2006.gadam tikai vienam investīciju projektam – "Dobeles rajona policijas pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas izolatora un garāžu būvniecība" – piešķirti budžeta līdzekļi 187,2 tūkstošu latu apmērā īslaicīgās aizturēšanas izolatora būvniecībai, kas 2001.gada 27.decembrī tika nodots ekspluatācijā.

Ņemot vērā to, ka laika posmā no 1999.gada budžetā netika paredzēti līdzekļi un valsts ilgtermiņa saistību limiti turpmākiem gadiem šo investīciju projektu realizēšanai, VP ēku un būvju būvniecību un rekonstrukciju neuzsāka.

Pērn taupības nolūkos Valsts policija piedzīvoja reformu – pilsētas un rajonu policijas pārvaldes tika likvidētas, izveidojot piecus reģionālos centrus - Vidzemes, Zemgales, Kurzemes, Latgales un Rīgas.

Jau vēstīts, ka pērn vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem liedza valstij uzsākt jaunus PPP projektus.
\

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!