Valmieras 6.rokfestivāla laikā "Pauku priedēs" līdz ar ierastajām policijas patruļām sabiedrisko kārtību nodrošinās arī vairāki policijas darbinieki uz zirgiem, informēja Valmieras rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīgs Aleksandrs Melngāršs.
Kā pastāstīja Melngāršs, zirgos patrulēs vairāki policijas darbinieki, kuri iepriekš nodarbojušies ar jāšanas sportu, viņi arī ierosinājuši šogad izmēģināt neierastāku patrulēšanas veidu. "Kā ierasts, festivāla norises teritoriju apsargās arī policijas darbinieki ar suņiem, vairākas patruļmašīnas, kā arī kājinieki," teica Melngāršs.

Melngāršs norādīja, ka ik gadus pirms festivāla policija kopā ar Valmieras apsargu firmām izstrādā pasākuma scenāriju, tiekoties ar rīkotājiem, izanalizējot iespējamās problēmas un plānu, kurās vietās novietot kārtības sargus.

"Pateicoties policijas, Valmieras domes un arī festivāla rīkotāju sadarbībai, piecus iepriekšējos gadus izdevies samērā mierīgi pavadīt plaši apmeklētos festivālus un ārkārtēji likumpārkāpumi nav notikuši," teica Melngāršs.

Pagājušajā gadā festivāla laikā bija tikai divi noziegumi, kas patlaban jau ir atklāti. Vienā no tiem kādam iereibušam festivāla viesim, alkohola reibumā guļot zālītē ārpus festivāla norises teritorijas, kāds cits festivāla viesis novilcis apavus, savukārt mežā netālu no "Pauku priedēm" kāds festivāla viesis aplaupīts.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad Valmieras dome nolēmusi festivāla norises vietā "Pauku priedēs" no alkoholiskajiem dzērieniem atļaut tirgot tikai alu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!