Foto: Shutterstock

Vienam Valmieras tehnikuma audzēknim ir atklāta inficēšanās ar Covid-19, tāpēc pašizolācijā devušies 24 jaunieši un četri pedagogi, informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Valmieras pilsētas pašvaldība no Valmieras tehnikuma 29. septembrī saņēma informāciju par to, ka izglītības iestādē ir konstatēta viena izglītojamā saslimšana ar Covid-19.

Melece stāstīja, ka audzēknis šonedēļ izglītības iestādi nav apmeklējis, bet apzinātās kontaktpersonas ir devušās pašizolācijā uz divām nedēļām. Šīs grupas izglītojamajiem mācību process tiks organizēts attālināti. Saslimušais audzēknis nav dienesta viesnīcas iemītnieks, tāpēc pašlaik nav pamata slēgt uzturēšanos dienesta viesnīcā pārējiem jauniešiem. Visiem pārējiem audzēkņiem mācību process turpinās klātienē.

Sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) tiek veikta epidemioloģiskā izmeklēšana. 2.oktobrī visiem Valmieras tehnikuma darbiniekiem un pedagogiem veiks Covid-19 testus, piebilda Melece.

Viņa informēja, ka Valmierā pēc daļēji attālinātā modeļa strādā Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzija un Valmieras Gaujas krasta vidusskola – attīstības centrs, 7.-12.klašu posmā daļu mācību organizējot klātienē, daļu – attālināti.

Pārējās vispārējās izglītības iestādēs Valmierā – Valmieras Valsts ģimnāzijā, Valmieras sākumskolā, Valmieras Pārgaujas sākumskolā, Valmieras 2.vidusskolā, Valmieras Viestura vidusskolā viss mācību process notiek klātienē, īstenojot A modeli. Savukārt Valmieras 5. vidusskola īsteno A modeli, kur 7.-12.klasēm 10% no kopējā stundu skaita notiek attālināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!