Foto: LETA
Nacionālā apvienība (NA) vērsīsies Satversmes tiesā ar pieteikumu, lai referendumu par divvalodību atzītu par antikonstitucionālu, kā arī lūgs vērtēt tā atbilstību Satversmes satura kodolam un valsts iekārtas pamatprincipiem, portālu "Delfi" informē Nacionālās apvienības preses sekretāre Ieva Līne.

Šāds lēmums pirmdien vakarā tika pieņemts NA valdes un frakcijas apvienotajā sēdē.

Par minēto lēmumu NA informēs arī koalīcijas Sadarbības padomi, kā arī aicinās ikvienu Saeimas deputātu parakstīt minēto pieteikumu, lai novērstu jebkādas turpmākas diskusijas par Latvijas valsts konstitucionālo tiesību pamatiem – latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu.

NA ministri jau iepriekš, valdībā lemjot par finansējuma piešķiršanu referenduma organizēšanai, balsoja "pret'', tādējādi apliecinot šī referenduma antikonstitucionālo būtību.

Nacionālā apvienība jau paudusi stingru viedokli: ja referendums tomēr notiks, Latvijas pilsoņiem tajā jāpiedalās un jābalso "pret'' divvalodību.

Jau ziņots, ka tautas nobalsošana par krievu valodas noteikšanu par otru valsts valodu Latvijā notiks 18.februārī.

Referendumā Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja par tiem nobalsos vairāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju, kuru skaits 11.Saeimas vēlēšanās bija 1 543 786, tātad par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai referendumā būs jānobalso vismaz 771 893 vēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!