Saskaņā ar tieslietu ministra Guntara Grīnvalda rīkojumu par Tiesu administrācijas (TA) direktoru iecelts Gints Karlsons, informēja Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte.
Karlsons amatā iecelts no pirmdienas uz pieciem gadiem, nosakot pārbaudes laiku līdz 2007.gada 30.aprīlim.

Karlsons dzimis 1972. gadā. 1995.gadā Latvijas Universitātē ieguvis Tiesību zinātņu bakalaura grādu.

No 1992. līdz 1994.gg. Karlsons strādājis gan par iekšlietu ministra palīgu, gan Saeimas deputāta palīgu, no 1995. gada līdz 1998.gadam bijis juriskonsults AS "Parekss banka". No 1998. līdz 1999.gadam bijis SIA "BRC" izpilddirektors. 2000.gadā sāka strādāt BO VSIA "Autotransporta direkcija" par Transporta uzraudzības daļas vadītāju, vēlāk iecelts par direktora vietnieku, bet no 2004.gada novembra līdz 2005.gada decembrim bijis VSIA "Autotransporta direkcija" valdes priekšsēdētāja vietnieks.

Kopš šā gada augusta Karlsons ir VAS "Tiesu namu aģentūra" valsts un privātās partnerības projektu direktors.

No 2002.gada augusta līdz 2003.gada jūlijam Karlsons bija arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta vadības grupas vadītājs. Karlsonam ir kvalitātes vadītāja sertifikāts un kvalitātes auditora sertifikāts. Viņš brīvi pārvalda latviešu, krievu un angļu valodas.

Iepriekšējā TA vadītāja Ilona Beierbaha tika atbrīvota no amata jūlijā. Lēmumu atbrīvot no amata Beierbahu tieslietu ministrs pieņēma, iepazīstoties ar slēdzienu, ko bija sastādījusi pret Beierbahu ierosinātās disciplinārlietas izmeklēšanas komisija.

Disciplinārlieta pret Beierbahu tika ierosināta 2. maijā – par pienākumu nepildīšanu, nenodrošinot TA grāmatvedības un finanšu uzskaites atbilstību normatīvo aktu prasībām. Pārkāpumus TA grāmatvedībā konstatēja Valsts kontrole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!