Foto: Mango
Administratīvā apgabaltiesa nolēmusi, ka deputātam Kārlim Seržantam (ZZS) par prettiesisku atbrīvošanu no amata Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP) pienākas triju gadu laikā nesaņemtā alga, portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāve Līga Trubiņa.

Šis spriedums gan vēl nav galīgs, un par to var iesniegt sūdzību Augstākajā tiesā (AT).

Tiesa piektdien daļēji apmierināja Seržanta prasību, uzliekot par pienākumu valstij atlīdzināt viņam nesaņemto darba samaksu par laiku no 2007.gada 20.septembra līdz 2010.gada 1.novembrim. IeVP arī divu nedēļu laikā no sprieduma stāšanās spēkā jāatvainojas Seržantam par viņa tiesību aizskārumu, lēmusi tiesa.

Morālā kaitējuma atlīdzību, kuru Seržants vēlējās saņemt 3000 latu apmērā, tiesa noraidīja.

Šo spriedumu 30 dienu laikā var pārsūdzēt AT Senātā.

Seržants 2007.gada 20.septembrī tika atvaļināts no dienesta IeVP, kur viņš ieņēma priekšnieka palīga amatu. Ziņu aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Seržanta amats tika likvidēts un viņam piedāvāts ieņemt Centrālcietuma Uzraudzības daļas vecākā inspektora amatu, no kura viņš atteicās. Rīkojumu par atvaļināšanu Seržants pārsūdzēja Tieslietu ministrijā (TM), kas 2008.gada 7.janvārī to atstāja negrozītu.

Pēc tam Seržants vērsās tiesā, apstrīdot šo TM lēmumu.

Seržanta prasība tika vairākas reizes izskatīta arī AT Senātā, un pērn AT lika šo lietu vēlreiz skatīt apgabaltiesai. Senāts arī toreiz atzina, ka Seržants no amata atbrīvots prettiesiski. Toreiz nolemts, ka Seržantam par katru mēnesi jāmaksā 495 lati, kas kopumā pa šiem trim gadiem sasniedza 18 000 latu summu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!