Foto: PantherMedia/Scanpix

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta otrdien par labu 1997.gadā Talsu traģēdijas upuru tuviniekiem no valsts piedzina 60 000 latu morālā kaitējuma kompensāciju, liecina AT sniegtā informācija.

Par labu Ingai Sokolovai, kura traģēdijā zaudēja divus bērnus, AT piedzina 40 000 latu, bet par labu Verai Sirsniņai, kura zaudēja vienu bērnu, - 20 000 latus.

Iepriekš AT Civillietu tiesu palāta 2009.gada ziemā par labu Sokolovai, kura traģiskajā negadījumā zaudēja divus bērnus, piedzina 120 000 latu atlīdzību par nodarīto morālo kaitējumu, bet par labu otrai prasītājai tika piedzīti 60 000 latu.

Sievietes vēlējās piedzīt morālā kaitējuma atlīdzinājumu saistībā ar traģisko negadījumu Talsos, kad Iekšlietu ministrijas rīkoto policijas un ugunsdzēsības svētku laikā, deformējoties auto pacēlāja strēlei, no auto pacēlāja groza izkrita un dzīvību zaudēja viņu bērni.

Šo spriedumu 30 dienu laikā būs iespējams pārsūdzēt AT Senātā.

1997. gada 28. jūnijā Talsos Iekšlietu ministrijas rīkoto policijas un ugunsdzēsības svētku laikā tika demonstrēta ugunsdzēsības un policijas tehnika. Paceļot bērnus auto pacēlāja grozā, pieļautās pārslodzes dēļ, deformējās auto pacēlāja strēle un pacēlāja grozs nokrita no 18,7 metru augstuma.

Notikuma vietā bojā gāja deviņi bērni un divdesmit viens bērns guva miesas bojājumus. Grozam ar cilvēkiem nokrītot uz asfalta gāja bojā prasītājas Sokolovas divi bērni un Sirsniņas dēls.

Ar AT Civillietu tiesu palātas 2009.gada 17.decembra spriedumu par labu prasītājai, kura traģiskajā negadījumā zaudēja divus bērnus, tiesa piedzina 120 000 latu atlīdzību par nodarīto morālo kaitējumu, bet par labu otrai prasītājai - 60 000 latus.

Senāts, izskatot lietu sakarā ar atbildētāja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta kasācijas sūdzību un prasītāju pārstāvja kasācijas pretsūdzību, atcēla apelācijas instances tiesas spriedumu daļā par piedzītās atlīdzības par morālo kaitējumu apmēru un tiesas izdevumu piedziņu un šajā daļā lietu nodeva jaunai izskatīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!