Foto: Valsts kanceleja

Konkursā uz Valsts administrācijas skolas (VAS) direktora amatu par labāko atzīta komunikāciju aģentūras "Puzzle" direktore Edīte Kalniņa, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Konkursa komisijas vadītāja, Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzsver: "Mūsdienīgas valsts pārvaldes veidošanai ir svarīgi piesaistīt privātā sektora profesionāļus, kuri var ienest jaunas vēsmas un īstenot inovatīvas idejas. Edīte Kalniņa ieguvusi pieredzi mācību projektu organizēšanā gan mūsu valstī, gan starptautiskā līmenī, viņas vīzija par VAS turpmāko attīstību bija visatbilstošākā, lai pārveidotu VAS par modernu un uz rezultātu orientētu institūciju".

Kalniņas CV liecina, ka aģentūrā "Puzzle" par direktori un pasniedzēju viņa strādā kopš 2004.gada. Kopš 2006.gada viņa darbojas arī kā pasniedzēja VAS, pasniedzot seminārus "Efektīva rakstiska komunikācija", "Lietišķās sarakstes prakse" un "Klientu apkalpošanas prasmes".

No 2002. līdz 2003.gadam viņa bija direktore un pasniedzēja "Nordic Training International Estonia" , bet no 1997. līdz 2002. gadam Kalniņa strādāja "SmithKlineBeecham MTS" (pēc apvienošanās - SIA "GlaxoSmithKline Latvija") par Regulatorās daļas vadītāju Baltijas valstīs un medicīnas daļas vadītāju.

Kalniņai ir sociālo zinātņu maģistra grāds komunikāciju zinātnē, LU Starptautisko attiecību institūtā viņa ieguvusi ārējo sakaru struktūrvienības vadītāja kvalifikāciju, turklāt viņai ir arī dabaszinātņu maģistra grāds bioloģijā.

Par Kalniņas apstiprināšanu VAS direktores amatā vēl lems Ministru kabinets 17.aprīlī.

Jau ziņots, ka februāra beigās valdība no amata atbrīvoja iepriekšējo VAS direktori, iggadējo Valsts kancelejas ierēdni Baibu Pētersoni, kura darbu atstāja pēc pašas vēlēšanās.

Iepriekš viņa skaidroja, ka šim lēmumam ir personīgi un profesionāli iemesli. Viņa valsts pārvaldē esot nostrādājusi jau 16 gadus un bijusi sajūta, ka kaut kas dzīvē ir jāmaina. Pētersone jau saņēmusi piedāvājumus strādāt starptautiskos projektos ārzemēs un piekritusi šiem izaicinājumiem.

Arhīva dati liecina, ka Pētersone Valsts kancelejā strādāja kopš 2001.gada un 2011.gada sākumā pēc kancelejas vadības maiņas tika pārcelta darbā uz Administrācijas skolu. Tolaik kuluāros runāja, ka viens no nosacījumiem līdzšinējās direktores vietnieces Elitas Dreimanes apstiprināšanai vadītājas amatā bija tieši jautājuma par Pētersones turpmākās darbības atrisināšanu - viņu atlaižot vai pārceļot darbā citur.

VAS vadītāja galvenie pienākumi ir vadīt, koordinēt un kontrolēt VAS Valsts civildienesta likumā noteikto funkciju izpildi, kā arī valsts pārvaldes darbinieku profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanu. Tāpat atbilstoši kompetencei organizēt starptautiskus mācību seminārus, nodrošinot VAS dalību ārvalstu un sabiedrisko institūciju sadarbības projektos, fondos, programmās un pasākumos.

Iepriekš ziņots, ka pērnā gada janvārī stājās spēkā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) apstiprinātās izmaiņas Valsts kancelejas struktūrā un reglamentā, kas paredz kancelejas struktūras vienkāršošanu un atsevišķas izmaiņas struktūrvienību kompetencē.

Līdzšinējo Valsts kancelejas direktora divu vietnieku amati tika likvidēti. Līdz šim tos ieņēma jaunā kancelejas vadītāja Elita Dreimane, kā arī Pētersone, kuru valdība pārcēla darbā uz Valsts administrācijas skolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!