Foto: LETA

Valdība otrdien lēma 93 pašvaldību projektu īstenošanai valsts aizdevumu veidā novirzīt 38,38 miljonus eiro, portāls "Delfi" noskaidroja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Ministrija skaidro, ka atbalstītie projekti ir ar augstu gatavības pakāpi un realizāciju, kā arī darbs pie to īstenošanas sāksies šogad.

No 142 iesniegtajiem atbalstu guvuši 93 projektu pieteikumi, kuru kopējais finansējums ir 52 805 344 eiro.

Tas sevī ietver valsts aizdevumu 38 388 930 eiro, kas 2020. gadā plānots 22 727 861 eiro, bet 2021. gadā – 15 661 069 eiro apmērā.

Pašvaldības atbalstu valsts aizdevuma veidā var saņemt, ja projekti ir saistīti ar vietvaru ēku energoefektivitātes paaugstināšanu, transporta infrastruktūras attīstīšanu, jaunu pašvaldības pakalpojumu sniegšanas veidu attīstību, kas samazina klātienes saskarsmes nepieciešamību, vai iedzīvotāju nekustamo īpašumu pievienošanu pie sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja centralizētiem kanalizācijas un ūdensapgādes tīkliem.

Kopējais pašvaldību aizņēmumu palielinājums valsts budžetā ir 150 miljoni eiro.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Ministru kabinets 30. aprīlī atbalstīja Finanšu ministrijas priekšlikumu palielināt pašvaldību aizņēmuma limitu par 150 miljoniem eiro, lai mazinātu Covid-19 ekonomiskās sekas.

Ar šo lēmumu ir palielināts pašvaldību 2020. gada aizņēmumu limits par 150 miljoniem eiro, lai varētu veikt ieguldījumus Eiropas Savienības fondu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansētajos augstas gatavības projektos ar tautsaimniecības nozīmi, kā arī VARAM pieteiktajos investīciju projektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!