Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas Nacionālā arhīva struktūrvienības Latvijas Valsts arhīva filiāles ēkas Skandu ielā 14, Rīgā, energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus par 3,38 miljoniem eiro veiks SIA "LC būve", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinātajā iepirkumā piedalījās četri pretendenti, bet par uzvarētāju atzīta "LC būve", kuras piedāvātā līgumcena ir 2 794 190 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 3 380 970 ar PVN.

Iepirkums paredz būvprojekta izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbu veikšanu, jo tika organizēts pēc "projektēt un būvēt" principa. VNĪ mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību iepirkuma uzvarētājs "LC būve" plāno nodot apakšuzņēmējam SIA "Baltex Group" un šie pakalpojumi veidos 17,85% no kopējās līguma summas.

Jau ziņots, ka VNĪ Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) programmas "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās" ietvaros organizē energoefektivitātes projektu īstenošanu ar kopējo finansējumu par 14,3 miljoni eiro bez PVN.

Energoefektivitātes projekti tiek īstenoti šādās ēkās: Z. A. Meierovica prospektā 31, Jūrmalā (Valsts prezidenta kanceleja), Kandavas ielā 2a, Daugavpilī (Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskola), Skandu ielā 14, Rīgā (Latvijas Valsts arhīvs), Brīvības ielā 75, Rīgā (Dailes teātrī) , Kr. Barona ielā 16/18, Rīgā (Latvijas leļļu teātrī), Lāčplēša ielā 4 Valmierā (Valmieras drāmas teātrī), kā arī Jūras ielā 34, Ventspilī (Prokuratūra, Valsts zemes dienests, Tiesu administrācija) – šis projekts noslēdzās 2017. gada nogalē. Pārējos sešus projektus plānots īstenot līdz 2021. gadam.

Šiem energoefektivitātes projektiem VNĪ izvēlējies organizēt "projektēt un būvēt" iepirkumu, kas paredz vienlaikus organizēt iepirkuma procedūru būvprojekta izstrādei, autoruzraudzībai un būvdarbiem. "Projektēt un būvēt" būvniecības veids paredz vienu atbildīgo personu gan par projektēšanu, gan būvniecību, tādējādi mazinot riskus, kas saistīti ar projektētāja, būvuzņēmēja un pasūtītāja strīdiem. Tas arī ļauj saīsināt būvniecības laiku, jo nav pārrāvuma posms starp projektēšanu un būvdarbiem, norādīja VNĪ.

Jēkabpils būvfirmas "LC būve" apgrozījums 2017. gadā bija 6,21 miljons eiro, bet peļņa - 24 738 eiro. "LC būve" kapitāldaļu lielākais turētājs ir Dainis Dzērvītis (79,65%), bet pārējās daļas pieder vēl 21 personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!