Foto: Shutterstock

Valsts atsavinās zemesgabalu Limbažu novada Limbažu pagastā, lai varētu īstenot autoceļa P53 Duči - Limbaži posma pārbūves projektu, informēja Saeimas deputāts un Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Butāns (JKP).

Nepilnus desmit kilometru garais posms netālu no Limbažiem ir palicis pēdējais neizbūvētais posms šajā autoceļā. Ņemot vērā Saeimas pozitīvo balsojumu, VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) sāks projekta īstenošanu, skaidroja amatpersona.

"Plānots, ka pēc projekta īstenošanas autoceļš kļūs par ātrāko iespēju nokļūt no Limbažiem Rīgā, kā arī, šajos ekonomiskās krīzes apstākļos, būs būtisks atspaids uzņēmējiem un būvniecības sektorā nodarbinātajiem," komentēja Butāns.

Viņaprāt, šādu projektu īstenošanai par labu nāk arī apstāklis, ka būtiski ir mazinājušās cenas autoceļu būvniecībai nepieciešamajiem resursiem bitumenam un degvielai.

Autoceļa Duči - Limbaži izbūve sākusies pēc tam, kad 1999.gadā tika pārtraukta pasažieru vilcienu satiksme Limbaži - Skulte.

LVC publiskotā informācija liecina, ka uz reģionālā autoceļa Duči - Limbaži posmā no Lādes līdz Limbažiem plānota ceļa segas pārbūve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!