Foto: DELFI
Piektdienas rīts Latvijā ir aukstākais kopš 2010.gada 27.janvāra - gaisa temperatūra vietām Latgalē un Vidzemē noslīdējusi zem -30 grādiem, bet vēja ietekmē sajūtas var būt kā pie 40 grādu sala, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC), kā arī uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" dati.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Kārsavā, kur naktī termometra stabiņš noslīdēja līdz -32 grādiem, bet uz šosejas A12 starp Ludzu un Zilupi reģistrēts -31 grāds. LVĢMC novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra plkst.5 bija Madonā, kur termometra stabiņš tobrīd rādīja -31 grādu.

Piektdienas rītā Latgales un Vidzemes lielākajā daļā ir -27..-30 grādu, pārējā valstī pārsvarā valda 22..26 grādu sals.

Augstāka gaisa temperatūra ir Kurzemes piekrastē, kur plkst.5 reģistrēti -15,8 grādi Kolkā un -16,4 grādi Liepājā, bet, ņemot vērā vēja dzesējošo efektu, temperatūra ir par desmit grādiem zemāka un vēja brāzmas rada sajūtu, ka temperatūra ir -30 grādu. Savukārt Daugavpils apkaimē -28 grādi kombinācijā ar 3-4 metrus sekundē stipru vēju rada sajūtu kā pie teju -40 grādiem.

Debesis virs Latvijas ir pārsvarā skaidras, nedaudz vairāk mākoņu ir Kurzemes dienvidos, kā arī Rīgas jūras līča rietumu piekrastē, kur vietām nedaudz snieg. Pūš austrumu vējš 1-7 metri sekundē, Kolkā brāzmās līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā skaidrs laiks, pūš austrumu vējš 3-6 metri sekundē, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -24..-25 grādiem. Atrodoties vējā, rodas sajūta kā pie -30..-36 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -12,7 grādiem Kolkā līdz -22,5 grādiem Rēzeknē.

Piektdienas rītā vietām Baltkrievijas ziemeļos ir -34 grādi, savukārt dažviet Zviedrijas ziemeļos sals naktī sasniedza 40 grādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!