Izvērtējot Latvijas ekonomiskās aktivitātes, Finanšu ministrija ierosina 2004.gada valsts budžeta ieņēmumu prognozi palielināt par 25 miljoniem latu, informēja finanšu ministrs Valdis Dombrovskis.
Ar Finanšu ministrijas piedāvājumu šodien tika iepazīstināti valdošās koalīcijas pārstāvji.

Ministrs teica, ka 25 miljonu latu lielāko daļu veido prognozētais sociālās apdrošināšanas iemaksu palielinājums. Tāpat tiek plānots, ka lielāki, nekā iepriekš prognozēts, būs uzņēmumu ienākuma nodokļa un citu nodokļu ieņēmumi.

Finanšu ministrija izanalizējusi šā gada pirmo sešu mēnešu ekonomiskās attīstības rezultātus un iekšzemes kopprodukta sasniegto pieaugumu. Iestāde secinājusi, ka arī nākamgad paredzama pietiekami strauja ekonomiskā attīstība, un, emot vērā šos secinājumus, iecerēts palielināt arī valsts budžeta ieņēmumu prognozes, skaidroja Dombrovskis.

Jau ziņots, ka valdībā apstiprinātā 2004.gada valsts budžeta ieņēmumu prognoze paredz kopējos budžeta ieņēmumus 1,88 miljardu latu vērtībā, kas par 190 miljoniem latu pārsniedz šā gada plānu. 2004.gada valsts konsolidētā budžeta kopējie izdevumi tiek plānoti 2,02 miljardu latu vērtībā, kas ir par 150 miljoniem latu vairāk nekā šā gada budžeta likumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!