Foto: Shutterstock

Valsts gadā varētu daļēji segt ārstēšanās izdevumus ārpus Eiropas Savienības (ES), Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalsts vai Šveices ne vairāk kā trim bērniem, liecina Veselības ministrijas sniegtā informācija par noteikumu projektu "Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība", kas izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē.

Grozījumu projekts paredz iespēju Nacionālajam veselības dienestam pieņemt lēmumu, ka personai ir tiesības saņemt no valsts budžeta līdzekļiem apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu 50% apmērā no izvēlēta veselības aprūpes pakalpojuma sniedzēja, bet ne vairāk kā 150 000 eiro.

Gada laikā maksimāli varētu būt līdz trim šādiem gadījumiem, tādējādi gadā tam būtu nepieciešami 450 tūkstoši eiro, kurus Veselības ministrija lūdz piešķirt no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", jo brīvu, nesadalītu līdzekļu, ko varētu novirzīt šādiem gadījumiem, ministrijai neesot.

Jau ziņots, ka Bērnu slimnīcas fonds pērn novembrī prasīja valsti rīkoties, lai palīdzētu deviņgadīgajam Dāvim, kuru varēja glābt tikai operācija Amerikā. Zēna dzīvības glābšanai tika sākta ziedojumu vākšana, un pāris dienu laikā tika ziedoti 317 173 eiro, arī valsts vēlāk piešķīra 100 000 eiro.

Par grozījumiem noteikumos vēl būs jālemj valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!