Foto: LETA

Valdība otrdien lēma pašreizējo Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra vietnieku Jāni Citskovski iecelt Valsts kancelejas direktora amatā.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) norādīja, ka Citskovska izglītība, profesionālā kvalifikācija, zināšanas un prasmes atbilst Valsts kancelejas direktora amata aprakstā noteiktajām prasībām.

Citskovskis ir pabeidzis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, kur ieguvis jurista kvalifikāciju un maģistra grādu tiesību zinātnē.

Citskovskim ir ilggadēja pieredze valsts pārvaldē dažāda līmeņa vadošos amatos, tai skaitā divu gadu profesionālā pieredze IeM valsts sekretāra vietnieka amatā. Šajā amatā viņš demonstrējis augsta līmeņa vadītājam atbilstošas kompetences - ļoti labas stratēģiskās plānošanas un komandas vadības prasmes, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz attīstību un citas kompetences, kas ir nepieciešamas sekmīgai Valsts kancelejas darbības nodrošināšanai.

Citkovskis Valsts kancelejas direktora amatu ieņems sākot no 7. aprīļa.

Tāpat valdība otrdien lēma Citskovski iekļaut pretendentu un ierēdņu vērtēšanas komisijā.

Kā ziņots, koalīcija pēc partijas "Vienotība" lūguma pagājušajā nedēļā nolēma uz nedēļu atlikt lēmuma pieņemšanu valdībā par jauno Valsts kancelejas direktoru.

No 21. marta Valsts kancelejas direktora pienākumus vairs nepilda Mārtiņš Krieviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!