Pēc 2012.gada 1.janvāra ar maksājumu iestādes starpniecību veiktie pārskaitījumi tiks atzīti par saņemtiem valsts budžetā tikai tad, kad Valsts kase maksājuma summu būs darījusi pieejamu valsts budžeta kontā un administrējošā institūcija būs pārliecinājusies par tās saņemšanas faktu, paredz otrdien valdības pieņemtā kārtība, kādā veicami maksājumi valsts budžetā.

Līdz 2012. gada 1. janvārim šo prasību varēs nepiemērot un maksājumu atzīt par saņemtu valsts budžetā, ja maksājuma dokumentā ir norādīts skaidri salasāms maksātāja vārds, uzvārds vai nosaukums un to ir parakstījis maksātājs vai veikto maksājumu ar spiedogu un parakstu apliecinājis maksājumu pakalpojumu sniedzējs.

Līdz šim nebija noteikta vienota kārtība, kādā valsts budžetā veiktais maksājums ir atzīstams par valsts budžetā saņemtu, tāpēc bieži vien administrējošās institūcijas dažādi interpretēja maksājuma saņemšanas brīdi. Šī situācija ne tikai neapmierināja valsts pakalpojumu saņēmēju, bet arī radīja risku, ka valsts ir sniegusi pakalpojumu, par kuru nav saņemta samaksa.

Tāpēc ar jaunajiem noteikumiem reglamentēti visi maksājuma pakalpojumu veidi - skaidrā naudā, ar bankas vai citas iestādes starpniecību; izmantojot tiešsaistes maksājuma pakalpojumu; ar maksājumu kartēm, maksājuma karšu pieņemšanas terminālī vai citā alternatīvā sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!