Foto: LETA

Sekmīgam valdības darbam ir svarīgs partijas valdes un frakcijas atbalsts, sestdien partijas “Vienotība” kongresā norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

"Partijas valdes un frakcijas atbalsts ir ļoti svarīgs," teica premjere. Viņas ieskatā partijā arī nepieciešamas atbalsta grupas, kas izdiskutē un nosaka mērķus katrai ministrijai, arī tām, kas nav "Vienotības" pārziņā.

Straujuma arī netieši komentēja baumas par valdības stabilitāti un viņas iespējamo atkāpšanos, norādot: "Ir daļa klausītāju, kas šodien gaida skaļus paziņojumus. Es esmu gatava paziņot – man ir svarīga šī valsts, tā ir daudz svarīgāka par amatiem, neskaidrām draudzībām un attiecību kārtošanu".

Vienlaikus Straujuma apliecināja, ka katras valdības ceļš reiz noslēdzas, un tas esot labi, jo Latvija ir demokrātiska valsts. "Bet Latvija ir ceļš, kad nebeigsies nekad," viņa uzsvēra, aicinot partijas biedrus iet pa šo ceļu ar degsmi un pārliecību.
Straujuma vērsa uzmanību uz valdības paveiktajiem darbiem, tostarp darbu pie pedagogu algu reformas.

Gatavojoties Latvijas simtgadei, Straujuma aicināja kolēģus strādāt pie drošas, veselas, stipras, eiropeiskas un pārtikušas valsts stiprināšanas.

"Vienotības" kongresā Salaspilī sestdien piedalās 263 delegāti. Kopumā partijā ir 2448 biedri.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tiek runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Tomēr Ministru prezidente Laimdota Straujuma jau iepriekš norādīja, ka neplāno partijas kongresā paziņot par demisiju.

Tāpat ziņots, ka nākamnedēļ Straujumai viņas pārstāvētā partija "Vienotība" varētu izteikt neuzticību, ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!