Lai arī šonedēļ testa režīmā darbu sākusi privātu kompāniju ieviestā digitālā televīzija, valsts neplāno atteikties no apņemšanās ieviest ciparu televīziju Latvijā pašas spēkiem, vēsta laikraksts "Diena".
Par digitālās virszemes televīzijas ieviešanu atbildīgās valsts AS" Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Lauris Dripe laikrakstam sacījis, ka valsts digitālās televīzijas ieviešanai gan plāno piesaistīt partnerus, taču tas notiks konkursa kārtībā.

Jau vēstīts, ka SIA "Hannu Digital" ceturtdien plkst.13 uzsācis digitālās televīzijas pārraidīšanu testa režīmā, izmantojot kompānijas "Kempmayer Media Latvia" (KML) savulaik iepirkto tehniku.

Digitālās televīzijas raidīšanai tiek izmantots tehniskais risinājums, kuru pirms četriem gadiem izstrādāja KML, bet tās raidīšanai tiek izmantotas KML savulaik iegādātās iekārtas, apgalvo uzņēmuma pārstāvji.

Testa režīmā tiks raidīti Latvijas Televīzijas (LTV) 1. un 7.kanāli. Pārraides redzēs Rīgā, Rīgas apkārtnē un reģionā, kurš veido apli no Valmieras līdz Talsiem.

Digitālās televīzijas testa pārraidi apmaksā "Baltkom TV", un tās pārraidīšanai netiek izmantoti valsts līdzekļi.

"Baltkom TV" un "Hannu Digital" noslēgtā vienošanās paredz, ka testu sekmīgas pabeigšanas gadījumā "Baltkom TV" kļūst par tehnikas īpašnieku.

Jau vēstīts, ka tā dēvētās digitālās televīzijas afēras lieta apsūdzība uzrādīta vairākām amatpersonām. Prokurors Edvīns Piliksers trešdien nolēma kriminālprocesu sadalīt, izdalot atsevišķā lietvedībā jaunu kriminālprocesu par krāpšanu lielā apmērā un noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizāciju, jo ir iegūtas jaunas ziņas par "Kempmayer Media Limited" īpašnieka - "Ratcliff Limited" – patieso labumu guvējiem.

Iepriekš parādījās ziņas, ka "Ratcliff Limited", kuras lietu kārtošanā piedalījās apsūdzētais Jānis Loze, labuma guvēji pastarpināti caur kādu trastu ir vairākas Latvijā dzīvojošas personas, medijos minēts, ka tas varētu būt Tautas partijas biedrs Andris Šķēle vai viņam pietuvināti cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!