Foto: DELFI
Valsts kanceleja plāno atsavināt divas dienesta automašīnas, tā samazinot izdevumus aptuveni par 5500 latiem gadā, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departaments.

Valsts vai pašvaldību iestādes līdz 24.martam aicinātas pieteikties 1998.gada izlaiduma "Volvo S70" un 2002.gada izlaiduma "Crysler Grand Voyager" pārņemšanai. Pēc atsavināšanas Valsts kancelejas autoparkā būs tikai divas automašīnas, no kurām vienu lietos Ministru prezidenta biroja vajadzībām, bet otra nodrošinās Ministru kabineta korespondences operatīvu nogādi un citu Valsts kancelejas funkciju izpildi.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzsver, ka Valsts kancelejas autoparka optimizācija ir viens no institūcijas budžeta konsolidācijas pasākumiem. Tā rezultātā turpmāk tiks samazināti Ministru kabineta korespondences izvadātie apjomi, nosūtot tos elektroniski vai pa pastu. Savukārt iestādes darbinieki starpinstitūciju sanāksmju apmeklēšanai turpmāk izmantos tikai sabiedrisko transportu. "Autoparka optimizācijas rezultātā Valsts kanceleja samazinās arī vienu šofera amata vietu", minēja E.Dreimane.

Valsts kanceleja 2011.gada budžeta izdevumus optimizēs par 38 400 latiem, samazinot darbinieku skaitu un atalgojuma fondu, kā arī citus izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!