Foto: DELFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kompetencē ir izvērtēt valsts amatpersonu interešu konflikta esamību vai neesamību, informēja Valsts kancelejā.

Likums par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā noteic, ka amatpersonai divus gadus pēc tam, kad tā beigusi pildīt amata pienākumus, aizliegts iegūt tāda komersanta mantu, kā arī kļūt par dalībnieku, akcionāru, biedru vai ieņemt amatus tādā komercsabiedrībā, attiecībā uz kuru viņa pieņēmusi lēmumu par iepirkumu, valsts vai pašvaldības finanšu līdzekļu, vai privatizācijas fonda līdzekļu piešķiršanu, kā arī veikusi uzraudzības, kontroles vai sodīšanas funkcijas.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Juris Bundulis pieņēmis zāļu ražotāja AS "Grindeks" piedāvājumu kļūt par kompānijas valdes priekšsēdētāju. Kā Bundulis sacīja, amatu Veselības ministrijā viņš atstās 2012.gada 6.janvārī.

Arī Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders sacīja, ka jautājums par iespējamo interešu konfliktu jālemj atbildīgajām valsts institūcijām.

Kā ziņots, Bundulis savulaik jau strādājis uzņēmumā "Grindeks" - viņš bijis kompānijas mārketinga un tirdzniecības direktors un zinātnisko pētījumu un attīstības direktors, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Valsts pārvaldē Bundulis darbojas kopš 1999.gada - vispirms kā Labklājības ministrijas, tad Veselības ministrijas Farmācijas departamenta direktors. Vēlāk viņš bijis Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks politikas īstenošanas jautājumos.

Līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai Bundulis strādājis pētniecības jomā.

"Grindeks" vadītājs Jānis Romanovskis pēkšņi atstāja amatu 24.novembrī, valdei iesniedzot atlūgumu pēc paša vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!