Foto: LETA

Trešdien, 24. maijā, Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis informēja par plāniem valsts pārvaldē mazināt administratīvo slogu, tomēr komisijas vadītājs Uģis Mitrevics (NA) šo apņemšanos vērtēja kā nepietiekamu.

Saeimas komisija uzklausīja Citskovska sniegto informāciju par iecerēm mazināt administratīvo slogu valsts pārvaldē. Viņš uzsvēra, ka moderna valsts bez birokrātijas nevar funkcionēt, tomēr jautājums esot tāds – kā nodalīt valsts eksistēšanai svarīgo "pozitīvo" birokrātiju no attīstību bremzējošās birokrātijas.

Tāpat Citskovskis stāstīja, ka normatīvā regulējuma apjoms Latvijā aug, ko veicina ne tikai jaunas jomas un nozares, kuras nepieciešams regulēt, piemēram, elektroniskie skrejriteņi, bet arī Eiropas Savienības apjomīgais regulējums, kas Latvijai jāpārņem savā regulējumā.

Valsts kancelejas direktors atgādina, ka viens no nesen valdībā atbalstītajiem valsts pārvaldes modernizācijas plāna punktiem paredz administratīvā sloga mazināšanu. Lai to īstenotu, Valsts kancelejas paspārnē darbojas darba grupa ar ministriju un uzņēmēju organizāciju pārstāvjiem, lai identificētu prioritārās jomas, kurās administratīvais slogs būtu mazināms. Darba grupa secināja, ka prioritāte ir administratīvais slogs uzņēmējdarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!