Foto: DELFI

Valsts kanceleja un advokāts Romualds Vonsovičs panākuši izlīgumu administratīvās tiesvedības ietvaros, kas bija ierosināta saistībā ar viņa iesnieguma nopludināšanu.

Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš portālam "Delfi" pavēstīja, ka lieta bija ierosināta pēc Vonsoviča pieteikuma saistībā ar Valsts kancelejas aprīlī izplatīto preses relīzi "Valsts kancelejas direktore iesūdz tiesā R. Vonsoviču par paustajiem apmelojumiem".

Vonsovičs skaidro, ka Latvijas Satversme garantē ikvienam tiesības likumā paredzētajā veidā vērsties valsts un pašvaldību iestādēs ar iesniegumiem un saņemt atbildi pēc būtības. Savukārt Iesniegumu likums noteic, ka iesniedzēja identitāte un iesniegumā norādītie fakti nav izpaužami, ja vien tam nepiekrīt pats iesniedzējs vai nav iestājies kāds cits likumā noteikts gadījums.

Šā gada 10. aprīlī Valsts kanceleja, izplatot preses relīzi "Valsts kancelejas direktore iesūdz tiesā R. Vonsoviču par paustajiem apmelojumiem", nav ievērojusi tai noteiktos pienākumus attiecībā pret iesniedzēju, viņš min.

"Jebkura iedzīvotāja iesniegums un tā konfidencialitāte Valsts kancelejā tiek uztverta ļoti nopietni. Diemžēl šajā konkrētajā gadījumā manis vadītā iestāde ir rīkojusies nepieņemami un neatbilstoši likuma garam, savā publiskajā komunikācijā atsaucoties uz konkrētu iesniegumu un tādējādi izpaužot Vonsoviča kunga identitāti un iesniegumā minēto informāciju," atzīst Krieviņš.

VK vadītājs atvainojas Vonsovičam un pauž gandarījumu par panākto izlīgumu, kas ļauj taupīt tiesvedībai nepieciešamos valsts resursus.

Jau vēstīts, ka Vonsovičs šā gada maijā vērsās tiesā pret Valsts kanceleju par iestādes faktiskās rīcības atzīšanu par prettiesisku saistībā ar viņa iesnieguma Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) nopludināšanu.

Bijusī Valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane Vonsoviču iesūdzēja tiesā par viņas goda un cieņas aizskaršanu par apmelojumiem, kas pausti vēstulē premjerei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!